Visusti-hankkeelle 23 000 € avustus Keski-Suomen kehittämisrahastosta

Kolme Keski-Suomessa toimivaa ammatillista yhdistystä, Jyväskylän Taiteilijaseura ry, Luovan valokuvauksen keskus ry ja Materia ry yhdistävät voimansa Visusti-hankkeessa, jonka tavoitteena on vahvistaa keskisuomalaista taidetta ja muotoilua. Hankkeen alkupääoman mahdollisti Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto kärkihankeavustuksellaan. Keski-Suomen liiton Keski-Suomen kehittämisrahasto on syyskuussa myöntänyt hankkeelle 23 000 € hankeavustuksen.

Visusti-hankkeen avulla kuvataiteilijat, valokuvaajat ja muotoilijat näkyvät yhdessä ja tekevät yhteistyötä paitsi Jyväskylässä, myös ympäri Keski-Suomea. Vuosina 2020-21 hanke järjestää maakuntakiertueen sekä juhlaviikon Jyväskylässä. Lisäksi aloitetaan keskisuomalaisten taiteilijoiden esittely videosarjassa. Ensimmäinen yhteinen projekti toteutetaan marraskuussa Jyväskylän Sydän 24 -tapahtuman yhteydessä.

Yksi hankkeen tärkeimpiä kokeiluja on yhteisen tuottajan palkkaaminen. Tuottajan avulla etsitään uusia yhteistyömahdollisuuksia sekä vahvistetaan yhdistysten omaa osaamista. Tuottajana on elokuun alussa aloittanut FM, YTM Vilja Ruokolainen. Ruokolainen on aikaisemmin toiminut mm. Kankaan kulttuurituottajana, Musiikin aika -festivaalin toiminnanjohtajana ja tuottanut nykytanssia, performanssitaidetta ja live art -taidetta.

Jyväskylän taiteilijaseura on perinteikäs toimija, joka vuonna 2020 juhlii 75-vuotisjuhlaansa. Luovan valokuvauksen keskus on 30-vuotias kuluvana vuonna, ja yksi valtakunnallisesti rahoitetuista valokuvakeskuksista. Materia ry on vuonna 2011 perustettu muotoilu- ja taideteollisuusalan ammattilaisten yhdistys. Yhdistysten jäseninä on yli 200 keskisuomalaista ammattilaista.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *