Teoshaku metsä-aiheiselle näyttelykiertueelle

Haemme teoksia vuosina 2020-2021 Keski-Suomessa toteutettavalle näyttelykiertueelle. Kiertueen toteuttaa Visusti-hanke, jossa kolme Keski-Suomessa toimivaa ammatillista visuaalista alaa edistävää yhdistystä, Luovan valokuvauksen keskus ry, Jyväskylän Taiteilijaseura ry ja Materia ry kehittävät yhteistyötään. Toimintaa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto sekä Keski-Suomen kehittämisrahasto.

Haku on avoin kaikille Keski-Suomessa toimiville taiteen tekijöille kuvataiteen, valokuvan, taidekäsityön ja muotoilun alalta. Näyttely ja sen oheisohjelma käsittelee laajasti teemaa Metsä. Visusti-hanke vastaa kuljetuksista, kuljetusvakuutuksista, näyttelyiden rakentamisesta ja purkamisesta sekä teosten säilytyksestä näyttelyiden välisen ajan. Näyttelyt toteutetaan henkilö- tai kameravalvotuissa tiloissa. Näyttelyyn valittavien taiteilijoiden tulee olla mukana taiteilijatapaamisessa, keskustelussa tai työpajassa sekä osallistua näyttelyn rakentamiseen ja purkamiseen vähintään yhdellä kiertuepaikkakunnalla. Tästä maksetaan erillinen palkkio sekä matkakorvaukset. Kaikki näyttelykiertueelle valittavat teokset eivät ole mukana jokaisella paikkakunnalla, sillä teosmäärä kussakin näyttelyssä vaihtelee tilan mukaan.

Näyttelykiertue toteutetaan kymmenellä paikkakunnalla seuraavasti:
Kyyjärvi, maaliskuu 2020
Saarijärvi, huhtikuu 2020
Keuruu, huhti-toukokuu 2020
Konnevesi, heinäkuu 2020
Karstula, syyskuu 2020
Hankasalmi, loppusyksy 2020
Laukaa ja Viitasaari, kevät 2021
Lisäksi toteutetaan myöhemmin selviävät 2 muuta kuntaa kevään 2021 aikana. Näyttelykiertueen oheisohjelmassa on monipuolisesti erilaisia tilaisuuksia kuten keskusteluja, työpajoja ja esittävää taidetta mm. koululaisille, perheille, taiteen harrastajille ja ammattilaisille.

Hae mukaan lähettämällä sähköpostiosoitteeseen haku@visusti.fi 19.1.2020 klo 23.59 mennessä yksi pdf-tiedosto, joka sisältää seuraavat:
-yhteystietosi
-CV max 2 sivua
-teoskuvat ja teostiedot, enintään 6 teosta
Jurynä toimii kolmihenkinen tiimi, jossa on edustus kaikista taustayhteisöistä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista henkilökohtaisesti 31.1.2020 mennessä.

Lisätietoja antaa tuottaja Vilja Ruokolainen, puh. +358 50 329 3432 tai info@visusti.fi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *