Ratamon taidelainaamo Jyväskylässä avautuu torstaina 17.6.2021

Jyväskylässä toteutetaan valtakunnallisesti ainutlaatuista yhteistyötä, jossa taidelainaamosta voi lainata kuvataiteen lisäksi myös valokuvaa, muotoilua ja taidekäsityötä. Lainaamotoiminta laajenee nykyisestä Galleria Beckerin toimipisteestä Luovan valokuvauksen keskuksen ja Jyväskylän taidemuseon ylläpitämälle Galleria Ratamolle (Veturitallinkatu 6, Jyväskylä), johon avataan Ratamon taidelainaamo torstaina 17.6. Avajaistilaisuus järjestetään klo 16. Ratamon taidelainaamon valikoima keskittyy pääosin keskisuomalaisten taiteilijoiden tekemään muotoiluun, taidekäsityöhön, valokuvaan ja grafiikkaan, ja se on avoinna gallerian aukioloaikojen mukaan tiistaista sunnuntaihin klo 11-18.

Taidelainaamokonsepti on Jyväskylässä tuttu jo Jyväskylän taiteilijaseuran ylläpitämästä Beckerin taidelainaamosta. Taidelainaamon valikoimista voi lainata taidetta kuukausimaksulla, mutta useimmat lainaajat ostavat teokset vähitellen itselleen. Taidelainaamo toimii näin myös taidenäyttelynä, jonka valikoima vaihtuu jatkuvasti. Ratamon taidelainaamon ulkoasun on suunnitellut muotoilija, sisustusarkkitehti Simo Heikkilä ja logon taiteilija Minja Revonkorpi.

Kumppaneina uudessa taidelainaamossa ovat Jyväskylän taiteilijaseura, Luovan valokuvauksen keskus ja Keski-Suomen muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Materia ry. Kehityshanketta on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja antavat:
Jyväskylän taiteilijaseura, Maija Ojanen, puh. 040 5738 395
Luovan valokuvauksen keskus, Mikko Auerniitty, puh. 040 5777 951
Materia ry, Marianne Tiitinen-Ritvanen, puh. 050 4132 752