Metsämaa-näyttelykiertue Viitasaarella 7.-28.4.2021

Monialainen visuaalisten taiteiden näyttely katsoo metsää läheltä ja kaukaa, kauniisti ja karusti. Keskisuomalaiset taiteilijat kuvaavat metsämaata ilmaisukeinojen ulottuessa videosta valokuvan kautta pronssiveistokseen ja performanssista huopaan ja maalauksiin.

Näyttely Viitasaarella on avoinna 7.-28.4.2021 kirjaston näyttelytilassa (Koulukuja 6) ma, ke ja to klo 12-18 sekä ti ja pe 12-16. Lisäksi teoksia on nähtävillä Lennätin-etätyötilassa (Keskitie 4) ma-pe klo 8-16. Avajaistilaisuutta ei järjestetä. Marko Kaiponen esittää torstaina 8.4.2021 performanssiaan “Pystyyn kuivunut” eri puolilla Viitasaarta. Huom! Esityspäivä on muuttunut sääolosuhteiden vuoksi.

Mukana Viitasaaren näyttelyssä on teoksia taiteilijoilta Pirta Ala, Ole Andersen, Tommi Anttonen, Mirja Autio, Marko Kaiponen, Aino Kajaniemi, Maija Kumpulainen-Sokka, Saija Lehtonen, Raija Manninen, Kirsi Neuvonen, Katja Rauhamäki, Anu Rinkinen, Anssi Ruuska, Ilona Rytkönen, Sonja Vectomov, Ulla Virta ja Timo Vuoriainen.

Näyttely on osa Visusti-hankkeen toteuttamaa kaksivuotista näyttelykiertuetta, joka ulottuu 2020–2021 kymmeneen Keski-Suomen kuntaan. Kiertueelle on kuratoitu 49 taiteilijaa. Näyttelyn sisältö on joka kunnassa eri. Kiertuetta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Kiertueen toteuttavat Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Materia ry yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *