Metsämaa-näyttelykiertue Saarijärvellä 20.-29.10.2020

Monialainen visuaalisten taiteiden näyttely katsoo metsää läheltä ja kaukaa, kauniisti ja karusti. Keskisuomalaiset taiteilijat kuvaavat metsämaata ilmaisukeinojen ulottuessa videosta valokuvan kautta pronssiveistokseen ja performanssista huopaan ja maalauksiin.

Päänäyttely Saarijärvellä on avoinna 20.-29.10.2020 kaupungintalon aulagalleriassa (Sivulantie 11) ma-to klo 9-15.30, pe klo 9-15 sekä iltatilaisuuksien yhteydessä. Lisäksi teoksia on esillä Soitin Oy:n ikkunassa (Kauppakatu 6).

Näyttely avataan kunnantalolla tiistaina 20.10. klo 18 kaikille avoimella tapahtumalla. Avajaispäivänä Marko Kaiponen esittää perfomanssia ”Pystyyn kaatunut” Saarijärvellä. Avajaisten yhteydessä näytetään Saarijärvi-salissa klo 19 Arttu Kotisaran ohjaama luontoelokuva ”Pihkaa sielussa”. Moniulotteisen elokuvan kantavia teemoja ovat muutos, mukautuminen, luonnonläheinen elämäntapa ja lopulta koko länsimainen onnellisuuskäsitys. Elokuvanäytös on ilmainen, ja elokuvasaliin otetaan enintään 70 katsojaa saapumisjärjestyksessä. Tilassa noudatetaan turvavälejä ja suositellaan hengityssuojaimen käyttöä.

Näyttelyyn järjestetään opastettu kierros keskiviikkona 28.10. klo 17.00. Näyttelyn esittelee valokuvataiteilija, Luovan valokuvauksen keskuksen puheenjohtaja Mikko Auerniitty. Opastetulle kierrokselle on vapaa pääsy. Samana iltana järjestetään sparraustuokio ja tapaaminen keskisuomalaisille taiteilijoille ja muotoilijoille.

Tapahtumissa noudatetaan turvavälisuosituksia, ja tarjolla on käsidesiä osallistujille.

Mukana Saarijärven näyttelyissä on teoksia taiteilijoilta Ulla Aatinen, Anitta Asunta-Plane, Ole Andersen, Jaana Harlin, Johanna Juvonen, Aino Kajaniemi, Marko Kaiponen, Arttu Kotisara, Maija Kumpulainen-Sokka, Raija Manninen, Paula Mikkilä, Paula Myllymäki, Johanna Pisto, Ilona Rytkönen, Eila Savolainen, Leena Sipilä, Pekka Suomäki, Ville-Juhani Sutinen, Hannele Torniainen, Sonja Vectomov, Ulla Virta ja Timo Vuoriainen.

Näyttely on osa Visusti-hankkeen toteuttamaa kaksivuotista näyttelykiertuetta, joka ulottuu 2020–2021 kymmeneen Keski-Suomen kuntaan. Kiertueelle on kuratoitu 49 taiteilijaa. Näyttelyn sisältö on joka kunnassa eri. Kiertuetta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Kiertueen toteuttavat Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Materia ry yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *