Metsämaa-näyttelykiertue Hankasalmella 3.-27.11.2020

Monialainen visuaalisten taiteiden näyttely katsoo metsää läheltä ja kaukaa, kauniisti ja karusti. Keskisuomalaiset taiteilijat kuvaavat metsämaata ilmaisukeinojen ulottuessa videosta valokuvan kautta pronssiveistokseen ja performanssista huopaan ja maalauksiin.

Näyttely Hankasalmella on jaettu kahteen paikkaan. Teoksia on nähtävillä Hankasalmen kirjastossa (Rantakalliontie 3) 3.-27.11. kirjaston aukioloaikoina ma, ke, to klo 12-19 ja ti, pe klo 10-17. Toinen sijainti on Hankasalmen monitoimitalo (Kirkkotie 3), jossa teoksia voi nähdä toisessa kerroksessa. Tilaan pääsee monitoimitalon alaovesta monitoimitalon käyttöaikana, ja sinne on opasteet alakerrasta. Yläpihan remontin valmistuttua näyttelyyn pääsee yläovesta arkisin klo 8-16.

Näyttelyn pystytyspäivänä 2.11. Marko Kaiponen esittää perfomanssia ”Pystyyn kaatunut” Hankasalmella. Varsinaista avajaistilaisuutta ei järjestetä. Näyttelyyn järjestetään opastettu kierros torstaina 26.11. klo 17.00. Näyttelyn esittelee valokuvataiteilija, Luovan valokuvauksen keskuksen puheenjohtaja Mikko Auerniitty. Opastetulle kierrokselle on vapaa pääsy. Samana iltana järjestetään sparraustuokio ja tapaaminen keskisuomalaisille taiteilijoille ja muotoilijoille.

Hankasalmella Visusti-hanke tuo yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa elokuvantekijä Arttu Kotisaran ”Pihkaa sielussa” -luontoelokuvan hankasalmelaisten koululaisten nähtäväksi. Ohjaaja myös vierailee koululla.

Mukana Hankasalmen näyttelyissä on teoksia taiteilijoilta Pirta Ala, Ole Andersen, Mikko Auerniitty, Petri Blomqvist, Mikko Hietaharju, Sade Hiidenkari, Marko Kaiponen, Arttu Kotisara, Heli Mannisenmäki, Sari Mansala, Sisko Mikkilä, Johanna Pisto, Minja Revonkorpi, Rune Snellman ja Pekka Suomäki.

Näyttely on osa Visusti-hankkeen toteuttamaa kaksivuotista näyttelykiertuetta, joka ulottuu 2020–2021 kymmeneen Keski-Suomen kuntaan. Kiertueelle on kuratoitu 49 taiteilijaa. Näyttelyn sisältö on joka kunnassa eri. Kiertuetta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Kiertueen toteuttavat Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Materia ry yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *