Metsämaa-näyttelykiertue Äänekosken pääkirjaston Hoikkassalissa 3.-25.2.2021

Monialainen visuaalisten taiteiden näyttely katsoo metsää läheltä ja kaukaa, kauniisti ja karusti. Keskisuomalaiset taiteilijat kuvaavat metsämaata ilmaisukeinojen ulottuessa videosta valokuvan kautta pronssiveistokseen ja performanssista huopaan ja maalauksiin.

Näyttely Äänekoskella on avoinna 3.-25.2.2021 pääkirjaston Hoikkassalissa (Wessmanninkatu 2) ma-pe klo 10-19 ja la klo 9-14. Avajaistilaisuutta ei järjestetä. Myös Kahvila-myymälä Torpassa (Koskikeskus) on nähtävillä kiertueen taidetta.

Mukana Äänekosken näyttelyssä on teoksia taiteilijoilta Ole Andersen, Mari Antjärvi, Mikko Auerniitty, Jaana Harlin, Nina Huisman, Johanna Juvonen, Aino Kajaniemi, Soile Kollanen, Maija Kumpulainen-Sokka, Raija Manninen, Heli Mannisenmäki, Sisko Mikkilä, Emmi Minkkinen, Paula Myllymäki, Anu Rinkinen, Anssi Ruuska, Jukka Silokunnas, Leena Sipilä, Pekka Suomäki ja Sonja Vectomov.

Näyttely on osa Visusti-hankkeen toteuttamaa kaksivuotista näyttelykiertuetta, joka ulottuu 2020–2021 kymmeneen Keski-Suomen kuntaan. Kiertueelle on kuratoitu 49 taiteilijaa. Näyttelyn sisältö on joka kunnassa eri. Kiertuetta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Kiertueen toteuttavat Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Materia ry yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *