Metsämaa-kiertueen päätösnäyttely ja taidelainaamon Pop-up-näyttely Jyväskylän Forumissa 18.-28.8.2021

Monialainen visuaalisten taiteiden näyttely katsoo metsää läheltä ja kaukaa, kauniisti ja karusti. Keskisuomalaiset taiteilijat kuvaavat metsämaata ilmaisukeinojen ulottuessa videosta valokuvan kautta pronssiveistokseen ja performanssista huopaan ja maalauksiin.

Osana näyttelyä lauantaina 28.8. taiteilija Marko Kaiponen esittää performanssiaan ”Pystyyn kuivunut” Jyväskylän keskustassa, ja näyttelytilassa järjestetään klo 12 Metsäaiheinen keskustelu ja Mycelium-projektin esittely sekä klo 13-16 Sade Hiidenkarin metsäpiirustus- ja haikurunotyöpaja kaikenikäisille.

Näyttely on viimeinen osa Visusti-hankkeen toteuttamaa kaksivuotista näyttelykiertuetta, joka ulottui 2020–2021 kymmeneen Keski-Suomen kuntaan. Kiertueelle kuratoitiin 49 taiteilijaa. Näyttelykiertue päättyy Jyväskylän keskustassa toteutettavaan kattavaan loppunäyttelyyn. Kiertuetta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Kiertueen toteuttivat Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Materia ry yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Forumin 2. kerroksen tilassa esittäytyvät myös Jyväskylän taidelainaamot. Taidelainaamotoiminta Jyväskylässä laajeni keväällä, kun perinteikkään Galleria Beckerissä toimivan taidelainaamon rinnalle avattiin Ratamon taidelainaamo. Jyväskylässä kokeillaan valtakunnallisesti ainutlaatuista yhteistyötä, jossa taidelainaamosta voi lainata kuvataiteen lisäksi myös valokuvaa, muotoilua ja taidekäsityötä. Taidelainaamon valikoimista voi lainata taidetta kuukausimaksulla, mutta useimmat lainaajat ostavat teokset vähitellen itselleen.

Forumin näyttely on avoinna 18.-28.8.2021 päivittäin klo 12-18 osoitteessa Kauppakatu 20-22, 2. kerros.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *