Metsämaa-kiertueella Karstulassa näyttelyesittely ja tanssia

Monialainen visuaalisten taiteiden näyttely Metsämaa on Karstulassa avoinna 2.-30.9.2020 kaupungintalon Galleria Himmelissä (Virastotie 4) ma-pe klo 8-15. Lisäksi teoksia on esillä kirjaston tiloissa (Koulutie 15) sekä Käsityötalon puodissa (Keskustie 11 B).

Metsämaa-näyttelyyn järjestetään ilmainen opastuskierros torstaina 17.9. klo 14.00. Näyttelyn esittelee Jyväskylän taiteilijaseuran puheenjohtaja, kuvataiteilija Kristiina Lempiäinen-Trzaska. Opastuskierroksella noudatetaan turvavälisuosituksia, ja tarjolla on käsidesiä osallistujille.

Maanantaina 28.9. klo 13.00 näyttelytilassa nähdään Leikitään! -teos, tanssitaiteilija Helena Ratisen ja tanssitaiteilija Teija Häyrysen tanssitaiteen hyvinvointipalveluita edistävä työpajallinen duetto.

”Olemme mielikuvituksen ja luovuuden huoneessa. Riisumme rajoitteet, avaudumme leikille. Ikkunasta tulee valoa. Tutustumme toisiimme, itseemme ja maailmaan. Annamme tunteiden tulla. Ajattelumme vilkastuu, ilmenee liikkeenä. Tulee sanoja, tulee laulua.”

Teos kestää noin 30 minuuttia ja sen jälkeen on keskustelutilaisuus. Teos sopii kaikenikäisille taiteenystäville, jotka haluavat voida hyvin tanssitaiteen parissa. Teokseen on vapaa pääsy. Yleisössä noudatetaan turvavälisuosituksia, ja tarjolla on käsidesiä osallistujille. Vierailu toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen kanssa.

Metsämaa-näyttely on osa Visusti-hankkeen toteuttamaa kaksivuotista näyttelykiertuetta, joka ulottuu 2020–2021 kymmeneen Keski-Suomen kuntaan. Kiertueelle on kuratoitu 49 taiteilijaa. Näyttelyn sisältö on joka kunnassa eri. Kiertuetta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Kiertueen toteuttavat Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Materia ry yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *