Keski-Suomessa kiertävä Metsämaa-näyttelykiertue jatkuu Keuruulla 3.6.-2.7.2020

Luovan valokuvauksen keskuksen, Jyväskylän Taiteilijaseuran ja Materia ry:n yhteinen Visusti-hanke toteuttaa vuosina 2020-2021 kymmenessä keskisuomalaisessa kunnassa näyttelykiertueen, joka esittelee alueella tehtyä visuaalista taidetta, muotoilua ja käsityötä. Metsämaa-näyttelykiertueelle järjestettiin avoin haku, ja taustaorganisaatioiden edustajista koottu kolmihenkinen jury (Juho Jäppinen, Kristiina Lempiäinen-Trzaska ja Marianne Tiitinen-Ritvanen) sai yli 70 taiteilijan teosehdotukset arvioitavakseen.

Jury kertoo: ”Oli ilo huomata, että metsä hyvin ajankohtaisena aiheena inspiroi suurta määrää keskisuomalaisia taiteilijoita ja käsityöläisiä. Myös lähestymistavat vaihtelivat hyvinkin kriittisistä äänenpainoista metsän valloittavaan visuaalisuuteen. Metsä on selkeästi osa keskisuomalaisuutta, ja tulevien näyttelyiden johdosta keskisuomalaiset pääsevät nyt tutustumaan kuvataiteilijoiden, valokuvaajien, muotoilijoiden ja käsityöläisten tulkintoihin kotoisista metsistämme. Teoksista koottu jokaiselle paikkakunnalle oma kokonaisuus, jossa on huomioitu näyttelytilojen erilaisuus sekä sisällöllisesti monipuolinen lähestymistapa metsä-aiheeseen.” Näyttelykiertueelle valittiin yhteensä 49 taiteilijaa.

Päänäyttely Keuruun museolla (Kangasmannilantie 4) on avoinna 3.6.-2.7.2020 ma-pe klo 11-17 sekä la 13.6. ja 27.6. klo 11-15. Lisäksi teoksia on esillä Keuruun keskustassa näyteikkunoissa Suomen Metsäkeskuksessa (Keuruuntie 15) sekä entisen musiikkiliikkeen ikkunoissa (Keuruuntie 5). Avajaispäivänä Marko Kaiponen esittää perfomanssia ”Pystyyn kaatunut” Keuruun keskustassa ja museolla. Koska kokoontumisrajoitukset sulkivat kiertueen alkupään näyttelyt Kyyjärvellä ja Konnevedellä, nähdään Keuruulla ennätyksellisen runsas taiteilijajoukko, yhteensä 38 taiteilijaa.

Metsämaa-kiertue jatkaa syyskuussa Karstulaan, lokakuussa Saarijärvelle ja marraskuussa Hankasalmelle. Kiertuesyksyyn mahtuu myös ohjeisohjelmaa kuten elokuvaa ja tanssia.

Visusti-hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Kiertueen toteuttavat Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Materia ry yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Lisätietoja Visusti-hankkeesta ja näyttelystä:
yhteistuottaja Vilja Ruokolainen, Visusti-hanke
puh. 050-3293432
info@visusti.fi

Muut tiedustelut:
Soile Ollikainen
Museonjohtaja, Keuruun museo
puh. 040-9655567
soile.ollikainen@keuruu.fi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *